Portofele parfumate cu apa de trandafiri

de aziz in Prajituri, 28 Iul 2011 | 5106 vizualizari

 

Vinovata pentru aceasta bunatate se poate numi Licuta Marin ,care ma lasat sa salivez si sa visez o noapte intreaga, la bunaciunile astea ;si acum ce sa zic mai slaba de inger cum sant, le-am si executat ceva mai ,,arabeste,,.Acus se apropie sarbatoarea de Ramadan si nu le mai fac le cumpar :)))

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta
  • 700 ml lapte
  • 3-4 oua
  • zahar dupa gust eu am pus 250 gr
  • zahar vanilat
  • 4-5 linguri corn flour sau amidon
  • 100 gr unt pentru uns foile
  • cateva cirese sau visine
  • Pentru sirop:
  • un pahar si jumatate de apa
  • 2 pahare zahar
  • apa de trandafiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portofele parfumate cu apa de trandafiri:

Preparam o budinca consistenta din :lapte 500 ml la fiert pe aragaz +zaharul+zaharul vanilat,restul de 200 il amestecam cu ouale si corn flour-ul sau amidonul. Cand laptele fierbe adaugam compozitia cu ou, amestecam continuu pina obtinem o crema foarte consistenta, pe care o vom lasa la racit.

Pentru un singur portofel vom folosi 2 foi de placinta astfel: foie +unt topit +zahar, foaia cealalta deasupra, apoi in centru 2 linguri crema de vanilie si impachetam . Asezam in tava cu marginile dedesupt si taiem in centru cu un cuter sau un cutit foarte bine ascutit (un x)asezam o cireasa sau o visina, continuam pina terminam crema si foile.

Deasupra se ung cu unt topit si dam la cuptor la 200 grade pana devin aurii. Siropul il fierbem pe aragaz si la sfarsit adaugam apa de trandafiri, cand portofelele s-au rumenit punem cu o lingura sirop pe fiecare si dam din nou la cuptor ,din cand in cand mai deschidem si mai adaugam sirop cand sant insiropate bine si rumenele le scoatem ,lasam la racit si ...apoi linga o limonada rece ne inchipuim ca santem in Orientul Mijlociu.....;))

Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele parfumate cu apa de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Baclava